Hyppää kyytiin

Otavan bussiliikenne ja aikataulut

 

Julkaisemme Otava–Mikkeli–Otava-paikallis- ja pikalinjaliikenteen aikataulut, jotka perustuvat Mikkelin kaupungin ja eri bussiyhtiöiden uusimpiin aikataulujulkaisuihin.
Juhlapyhien aikataulut: seuraa liikenneyhtiöiden ajankohtaisia ilmoituksia. Muista myöhemmistä muutoksista pyrimme tiedottamaan täällä.
Koska aikataulut vaihtelevat koulujen työ- ja loma-aikojen mukaan, kummatkin on esitetty erikseen.

 

Lippujen hinnat: 

- kertalippu Otava–Mikkeli-paikallisbussissa maksaa 4.50 (Ihastjärven Liikenne: 4.70)

- Ladattava Waltti-kortti : Asiakaspalvelu/015 194 2100 tai asiakaspalvelu@mikkeli.fi tai www.waltti.fi tai asiointipiste = Mikkelin kaupungin virastotalo, 1 krs., Maaherrankatu 9-11. 50100 Mikkeli).

- Pikalinjayhtiöiden lippuhinnat: Kuopion liikenne 8.-,  Savonlinjan ja Pohjolan Liikenteen autoissa ei peritä pikalinjalisää Otavan ja Mikkelin väliselle matkalle. 

- Halvin Otava-Mikkeli-lippu maksaa etukäteen ostettuna vain 1.10 euroa Savonlinjan juuri avaamasta verkkokaupasta. 

- Alle 6-vuotiaat ja lastenvaunut kuljetetaan ilmaiseksi.

 

Bussireitit: 

- Soisalon Liikenteen bussit ajavat Mikkelistä suoraan Otavaan ja palaavat K-kaupan pysäkiltä Tokeron kautta Mikkeliin.

Hirvensalmen liikennettä hoitavat Savonlinjan bussit pysähtyvät Mikkeliin ajaessa kyläkeskustassa ns. Akuntien pysäkillä, jatkavat radan alitse ja Vanhaa Otavantietä pitkin. Takaisin tullessaan ne sen sijaan koukkaavat Tokeron kautta ja palaavat kyläkeskustan kautta Hirvensalmelle. Kaikki reittien varrella olevat pysäkit ovat uudistuksista huolimatta edelleen käytössä.

- Ihastjärven Liikenteen autot tulevat Mäntyharjulta Hietasen kautta ja ne ajavat vuorosta ja viikonpäivästä riippuen välillä K-marketin pysäkin kautta Tokeroon ja välillä suoraan Vanhaa Otavantietä Mikkeliin. Tarkista reitit oheisista aikatauluista.

- Pikalinjaliikenteen bussit pysähtyvät Otavan kohdalla Mikkeliin ajaessa  Lahdentien levityskaistalla (400 m keskustasta) ja Mikkelistä tullessa alasajorampin katetulla pysäkillä.

 

Otavan paikallisliikenteen kehittämiselle olisi tärkeää, jos busseja alettaisiin käyttää vilkkaammin. Julkaisemme matkakokemuksianne kotisivujemme mielipideosastolla ja lähetämme liikenteen parantamisehdotuksianne eteenpäin.

 

Aikataulut ovat myös ladattavissa Otavan bussiliikenne 2016.pdf (1,2 MB)

Aihe: Hyppää kyytiin

Pvm 27.04.2017

kirjoittanut Tuija

Aihe Paikallisbussi Mikkeliin klo 15:50 puuttuu!

Vastaa

Ihastjärven Linja Oy ajaa K-kaupan pysäkin kautta. Se näkyy Matkahuollon pikavuorolistassa, vaikka onkin paikallinen (hinta 4,70) mutta ei Waltterin aikatauluissa.