Vessa Otavan kiekkokaukalon käyttäjille

Vessa, huussi, hyyskä, pikkula, hotelli helpotus...rakkaalla lapsella on monta nimeä. Otavan kiekkokaukalon vierelle sellainen on nyt erinäisten vaikeuksien jälkeen pystytetty ja tänään lauantaina 27.1. lopullisesti asennettu käyttövalmiiksi.

Moderni vessa toimii kuivikeperiaatteella kuten monilla kesämökeillä. Nesteet imeytyvät suurimmaksi osaksi kuivikkeisiin ja loput nestesäiliöön, josta ne tyhjennetään. Korkea tuuletusputki huolehtii riittävästä ilmanvaihdosta eli hajuhaittoja ei pitäisi syntyä. Vessassa ei ole valaistusta eikä lämmitystä. Vessa myönnettiin otavalaisille vain lupausta vastaan, että vessan huolto hoidetaan omasta takaa. Jotta huoltokäynteihin lupautunut vapaaehtoinen henkilö ei joutuisi liikaa rasitetuksi ja kyllästyisi virkaansa, pitäisi kaikkien vessankäyttäjien ymmärtää oma vastuunsa eli siivota jälkensä/mieluiten ei ensinkään sotkea. Äideillä ja opettajilla on tässä tärkeä kasvatustehtävä.

  • Pönttöön ei tulisi heittää mitään roskia, eikä kuivikettakaan (pöntön vieressä muovisäiliössä) tarvita pienten lirausten päälle. Vessapaperin riittäminen ei ole aina taattua eli on varmaan hyvä olla omavarainen lasten kanssa luistelemaan tullessa.
  • Koska rakennus on puinen, tupakoiminen ja kaikenlainen tulenteko on vaarallista ja kiellettyä.
  • Pieni varoitus kännykän käyttäjille: vessan tukevat rappuset on laadittu yhteen ruuvatuista kuormalavoista, ja jos kännykkänne pääsee putoamaan rappusten rakoon, sen esiin onkiminen saattaa olla varsin vaikeaa.

Ovi on auki samoina aikoina kuin pukukoppikin. Avauksesta huolehtii kiekkokaukaloa huoltava Tomi Hokkanen. Tällä hetkellä kaukalo ei ole käyttökunnossa, koska jään päällä on vesikerros. Toivotaan pikaisia pakkasia.