Pennusta valmiiksi koiraksi

Riikka Pulliainen on nyt myös koirakirjailija.

Koira on monen ihmisen paras ystävä, joillekin jopa ainoa. Koira kuuntelee, lohduttaa, ymmärtää, ulkoiluttaa. Mutta niin kuin ihmislapsen myös koiran kasvattaminen alkaa pienestä ja vaatii taitoja, jotka eivät ole myötäsyntyisiä. Kokeneet koirakouluttajat Riikka Pulliainen ja Janne Pitkänen avasivat kaksi vuotta sitten Otavan Koulutilalla Hyvän mielen koirakeskuksen nimeltään Huvihurtta, jossa on paitsi Etelä-Suomen ainoa koirauimala myös monipuolista alan koulutusta. Tähänastisen kurssitarjonnan lisäksi on nyt saatavana eläintenkouluttajaksi valmistuvan Riikka Pulkkisen laatima kuvitettu opaskirja „Pennusta kisavalmiiksi – yhdessä kohti kisakenttiä ja lenkkipolkuja“ sekä siihen liittyvä harjoituskirja.
Kirjan julkistamistilaisuuden yhteydessä Huvihurtan yrittäjät esittelivät harjoitustiloihin sisustetun uutuuden, nimittäin pentuhuoneen. Se tuo lähinnä mieleen lasten leikkihuoneen, ja sellaiseksi se on tarkoitettukin eli koiralasten leikkeihin. Turvallisessa ympäristössä pennut opettelevat kohtaamaan lajitovereitaan ja muita uusia ilmiöitä. Huoneessa on erilaisia lattiapintoja ja laitteita, palloja tasapainoiluun, tunneleita, jopa pallomeri peuhaamiseen. Seinustan sohvilla omistajat voivat seurata pentujen touhuja ja tutustua myös toisiinsa kahvikupposen äärellä.
Pentuhuoneessa Australiankelpie Hertta esitteli kasvattajansa kehotuksesta, kuinka taitavasti se pystyi tasapainoilemaan ison bodo-harjoituspallon päällä. Taidosta on hyötyä lajin kotimaassa Australiassa, kun paimenkoiran on siirryttävä valtavan lammaslauman   toiselle puolelle, mikä tapahtuu nopeimmin liikkumalla lampaiden yli eikä ympäri. Lampaiden selästä koirilla on myös suora näköyhteys isäntäänsä, jolloin ne voivat reagoida välittömästi isännän käskyihin ja esimerkiksi jakaa lauman vaikka keskeltä kahtia.
Uutta Huvihurtassa on Janne Pitkäsen kehittelemä vesiliikuntalaji Aquacross, jonka tehtävät ovat verrattavissa kuivan maan harjoitetteluun veteen sovellettuina. Kaikki vesiliikunta  kuntouttaa koiran lihaksistoa, mikä varsinkin leikkausten tai onnettomuuksien jälkeen on tärkeää.
Pennusta kisavalmiiksi – yhdessä kohti kisakenttiä ja lenkkipolkuja“  ja harjoituskirja

Tilaukset:
Huvihurtta, Otavan Koulutila, Röppääntie 7, 50670 Otava,
huvihurtta@gmail.com, 0445366665 (Riikka), 0445805892 (Janne) tai
Adlibris tai BoDnettikauppa.

Australiankelpie Hertta keskittyy tehtäväänsä.