Otavan luistelijoille vessa kaupungin lahjana

Mikkelin kaupungin Hyvinvoinnin ja osallisuuden lautakunta on myöntänyt Otavan kiekkokaukalon vierelle pystytettäväksi käymälän. Puisen „huussin“ sisällä on moderni kompostikäymälä, jota hoidetaan kesämökeiltä tutulla systeemillä eli kuivikkeilla. Sähköä ja vesiliittymää ei siis vessaan tule
WC:tä on toivottu kaukalon vierelle jo monta vuotta, koska lähettyvillä ei ole yleistä vessaa ja varsinkin pienemmät luistelijat ovat olleet monasti „hätää kärsimässä“; pukukoppikin on joskus joutunut vääränlaiseen käyttöön.
Vessa on tarkoitus asentaa pysyväksi ja jo uuden luistelukauden alkuun.
Lahjoituksessa on yksi ehto: Otava-Seuran tulisi järjestää vessan huolto.  Kustannuksia voi tosin jälkeenpäin anoa kaupungilta takaisin eli siis seuralle aiheutuvat kustannukset eivät muodosta yletöntä rasitusta seuran taloudelle.
Vessan ajoittainen tyhjennys on jo sovittu paikallisen yrittäjän kanssa. Nyt tarvitaan yksi tai useampia henkilöitä, jotka lupautuvat pientä korvausta vastaan tarkistamaan vessan siisteyden ja vessapaperin sekä kuivikkeen riittävyyden. Käyntiin ei varmaan tuhlaudu montakaan minuuttia, mutta yleisen viihtyvyyden ja hygienian kannalta se on tarpeen.
Onko Otavassa nuoria – tyttöjä tai poikia – jotka suostuisivat vessaseriffeiksi? Ikätoverien silmälläpito estäisi tehokkaimmin myös mahdollista vandalismia. Huoltohenkilöksi kävisi tietysti myös aikuinen, jolle kylän hyvinvointi on tärkeää.
Odotamme toiveikkaina yhteydenottoanne, jotta saamme kaupungin päättäjät toteuttamaan lupauksensa. Se riippuu nyt meistä kaikista!