Otavalaisille grillikota

Otavan Nuorisotalon lähelle polun varteen siirrettiin kuluneella viikolla hirsinen grillikota, joka oli  seisonut kauan entisen päiväkodin puutarhan nurkassa. Nuorisotalon käyttäjiltä on tähän asti puuttunut ulkotila, jossa voisi niin kauniilla säällä kuin sateellakin oleskella. Grillikota kunnostetaan lähipäivinä käyttökuntoon, mutta ravistuneiden hirsien raappaus ja uudelleen maalaus voidaan suorittaa vasta tulevan kevään aikana. Grillikota on tarkoitettu koko kylän yhteiskäyttöön, siis ei vain Nuorisotalon tarpeisiin. Toistaiseksi paikalla ei ole polttopuuvarastoa eli siis kaikki grillaustarvikkeet on tuotava itse.

 

Grillikota seisoo kaupungin omistamalla koulualueella ja kuuluu „savuttomaan“ vyöhykkeeseen, jolla tupakoiminen on kiellettyä. Kodasta ei siis ole tarkoitus tehdä uudelleen aikuisten tupakkakoppia. Nikotiininnälkäisten on otettava huomioon, että uudella sijaintipaikalla kodan ohitse kulkee suuri joukko koululaisia ja nuorempia lapsia, joille ei enempää kuin Nuorisotalon nuorillekaan toivota annettavan huonoa esimerkkiä.

 

Kaupungin tilatoimisto antoi luvan kodan siirrolle ja osallistuu myös kustannuksiin. Ison kodan monivaiheinen kuljetus ja asentaminen uudelle paikalle onnistui täydellisesti Otavan Metallin koneistolla ja 25-vuotiaan Juuso Halosen ammattitaidolla. 

 

Kodan tulevat käyttäjät kiittävät kaikkia „operaatio grillikodassa“ avustaneita.