Otava-Seura on monessa mukana

  • Vuosi 2014 oli Otava-Seuralle uudelleen järjestäytymisen aikaa. Saimme uuden puheenjohtajan ja uusia hallituksen jäseniä; hallitus kokoontui viisi kertaa vuonna 2014. Seuran taloudellinen tilanne selvitettiin pohjia myöten, saatiin uusi tilintarkastajakin lisää. Alettiin elvyttää jäsenkantaa kylänlaajuisella seuran uuden esitteen postitustempauksella. Perustettiin seuralle kotisivut tiedottamaan otavalaisille kylän ja seuran tapahtumista.
  • Seuran hallituksen edustajat ovat vuoden 2014 aikana ottaneet kaksi kertaa osaa Tuiketaajama-hankkeen seurantakokouksiin, samoin jo kerran alkaneena vuonna. Hanke sinänsä päättyi vuoden 2014 lopussa, mutta sen tuottamia ideoita käsitellään edelleen kaupungin virkamiestaholla. Koetamme päästä lopultakin osallisiksi muille taajamille jo vuosikaudet jaetuista avutusrahoista Otavan kehittämiseksi.
  • Muutamista Otavaa koskevista ideoista kuten mattomankelista venesatamaan on Otava-Seura tehnyt hankeavustushakemukset, joiden lopputulos on tällä hetkellä vielä tietämättömissä. Kaupungin teknisellä osastolla on samoin tutkittavana venesataman kunnostuksen toimenpidepyyntö.
  • Otava-Seura otti vappuna osaa Huvikummun kevätmyyjäisiin ja joulukuussa Lähipalvelukeskuksen joulumyyjäisiin sekä avusti Savonrata-tapahtuman järjestämisessä syksyllä 2014 Otavan asemalla. Samoin osallistuimme syyskuussa otavalaisten kirjastoadressin luovuttamiseen Mikkelin kaupunginjohtajalle. Edelleen saimme kehitettyä uudet Otava-T-paidat, pipot ja hupparit, joita myydään Lähipalvelukeskuksessa ja ravintola Huvikummussa.
  • Vuoden 2015 tammikuussa järjestimme opistolla liikennetilaisuuden, johon osallistuivat "viralliselta" taholta Mikkelin kaupungin joukkoliikenneinsinööri ja bussiliikenneyhtiöiden esimiehiä. Näille tehtiin selväksi, että Otavan paikallisliikenne on riittämätöntä ja sen käyttö sekavaa. Parannuksia kuten uusia ajovuoroja luvattiin, mutta toistaiseksi olemme saaneet jakeluun ja pysäkeille ainoastaan ajankohtaiset aikataulut, ja Savonlinja ei peri enää lisämaksua Otavan-Mikkelin-väliä pikalinjan busseissa kulkevilta.
  • Vuoden 2015 aikana seuran ohjelmassa on mm. helatorstaina pidettävä konsertti vanhassa kyläkirkossa sekä Lions Clubin toteuttamassa gospelkonsertissa avustaminen. Vapputapahtumaan ja myyjäisiin osallistumme perinteiden mukaisesti, ja mahdollisuuksien mukaan koetamme järjestää toukokuussa  kylän keskustassa siivoustalkoot.
  • Rahoituksesta ja asukkaiden omasta mielenkiinnosta riippuu, päästäänkö keskustan kaunistamispyrkimyksissä jo tulevana kesänä edistymään. Ajatus on ollut jatkuvasti esillä jo 30 (!) vuoden ajan seuran toimintasuunnitelmissa, mutta edelleenkään ei Otavan keskustassa eli K-kaupan, Salen ja Lähipalvelukeskuksen välisellä alueella ole mitään sydäntä lämmittävää ja silmiä hivelevää. Kenellä on ideoita, miten saisimme Otavan keskustasta "omannäköisen"? Kerro ideoistasi mielipide-palstallamme.
  • Mikään seura ei toimi ilman jäseniä. Tulkaa mukaan kannattamaan toimintaamme, vaikka ette voisi omien kiireittenne takia aktiivisesti osallistuakaan. Jokainen uusi jäsen kannustaa! Ilmoittautua voi sähköisesti  kotisivun  ilmoittautumislomakkeella tai Lähipalvelukeskuksessa. Jäsenmaksu on 10 euroa vuodessa.
  • Terve tuloa kehittämään kotikyläämme ja kyläseuraamme!