Lääkitystä lupsakkaasti: Maalaislääkäri ja kansanparantaja yhteisellä asialla

Sain tutustua etukäteen maalaislääkäri Tapani Kiminkisen ja kansanparantaja Hannes Karppisen juuri ilmestyneeseen yhteisteokseen «Parannetaan kansa». Johan heräsi kiinnostus: kun lääkkeistä, sairauksista ja niiden parantamisesta kerrotaan näin hauskasti ja kuitenkin täysin järkeen käyvästi, lienee näiden kahden esiintymistilaisuus Otavan opistolla ensi lauantaina 2.8. hyvin antoisa. Potilaskertomuksien ja hurtin huumorin värittämää kirjaa lukee paikoittain kuin jännittävää veijariromaania ja samalla kerää huomaamatta itselleen uutta tietoa omien vaivojen ymmärtämiseen. Kirjan «Parannetaan kansa» (Tammen kustantama, 188 sivua, 30 euroa) voi ostaa tilaisuuden yhteydessä.

Tapani Kiminkinen toimii Saarijärven terveyskeskuksen lääkärinä. Hän on valmistunut lääketieteen lisensiaatiksi. Sen lisäksi hän on tietokirjailija ja monille tuttu tv-esiintyjä, joka on varustettu terveellä järjellä ja huumorilla.
Hannes Karppinen teki tavanomaista työuraa, menestyi painonnostajanakin, mutta periytynyt parantamisherkkyys vei lisäoppeihin ja lopulta kansanparantajaksi. Karppisen hyppysissä ovat olleet monet tunnetut urheilijat ja julkkikset. „Kuntoutus-Karppinen“ Malmilla toimii jo 27 vuoden ajan, ja yrityksessä ovat mukana Karppisen taidot perineet ja oppineet kaksi poikaa ja jo yksi pojanpoikakin.

 

Otavan opisto (päärakennuksen juhlasali), Otavantie 2, 50670 Otava. Lauantai 2.9. 2017 klo 14.00. Tilaisuus on ilmainen!