Isiemme kirkko ei saa unohtua!

Kun taas tutulla talkooporukalla teimme Otavan vanhaan puukirkkoon kevätsiivousta, päivittelimme sitä, miten vähän kirkkoa käytetään. Mukana ollut kirkon suntio kertoi , että koko tälle vuodelle ei ole kuin yksi ainoa tilanvaraus, nimittäin eläkeläisten kirkkopyhä. Kuitenkin kirkko – jonka tosin Tuomiokirkkoseurakunta noteeraa pelkästään rukoushuoneeksi – soveltuisi kesäaikaan monenlaisiin arvokkaisiin perhejuhliin kuten vihkiäisiin ja kastetilaisuuksiin. Tilankäyttö olisi jopa ilmaista! Koska rakennuksessa ei ole sähkö- eikä vesiliittymiä, varsinainen kestitys olisi järjestettävä muualla kuten viereisessä seurakuntatalossa. Tuomiokirkkoseurakunnan nettisivuilta ei Otavan kyläkirkkoa löydy minkään nimikkeen alta – ei kirkkona, kappelina tai muuna tilana – mutta siitä huolimatta sitä voi varata soittamalla seurakunnan toimistoon 0400143300.

Vihjeeksi: jotkut vanhat avioparit haluavat osoittaa toisilleen rakkautensa säilymistä uusimalla kirkossa vihkilupauksensa. Siinäpä herkkä hetki toteutettavaksi Otavan tunnelmallisessa puukirkossa vaikkapa kultahääpäivänä!

Heinäkuun avoimet ovet: tänäkin kesänä kirkko on heinäkuussa 2.7. alkaen avoinna sunnuntaisin klo 12–15. Paikalla on kirkon historian tuntija Raija Hänninen, joka toimii mielellään oppaanakin.

Pientä huomiota isiemme kirkko saanee tutkija Arto Kuorikosken hankkeesta: hän on kolmatta vuotta kuvannut kirkkohallituksen tukemana Suomen kirkkoja ja käy myös Otavan vanhaa kirkkoa kuvaamassa. Kyseinen Suomen kirkot 2017 –hanke julkistetaan syksyllä Kansallismuseoon sijoittuvassa kansainvälisessä symposiumissa „500 vuotta protestanttista kirkkoarkkitehtuuria“.