Apteekki Stellan palvelupiste Otavaan

Kohta kaikki paikallaan: Hanne Leiskamo uutta lääkekaappia järjestämässä.

Hyvä uutinen otavalaisille: kuuden vuoden tauon jälkeen kylässä on taas saatavilla  apteekkipalveluja. Apteekki Stella avasi torstaina 27.8 2015 Otavan Lähipalvelukeskuksessa palvelupisteen, josta saa ostaa reseptittömiä itsehoitolääkkeitä normaaliin apteekkihintoihin. Noin sadan tuotteen valikoimassa on erilaisia särkylääkkeitä, vatsa-, allergia- ja flunssalääkkeitä, silmätippoja, vitamiineja ja sidetarpeita.
Lähipalvelukeskuksen kautta voi kuten tähänkin asti tilata Apteekki Stellasta voimassa olevia reseptilääkkeitä. Kun tilauksen jättää tiistaina, lääkkeen voi noutaa ja maksaa jo torstaina. Keskuksen kautta onnistuu myös reseptin uusiminen, mutta toimenpiteeseen saattaa mennä enemmän aikaa. Tilauspalvelua parantamaan on kehitetty uusi vapaaehtoinen tietokorttisopimus, jonka asiakas voi Lähipalvelukeskuksessa itse täyttää ja joka annetaan apteekin haltuun. Lääkkeitä tilatessa voidaan kortin tietojen perusteella apteekissa tarkistaa lääkityksen soveltuvuus. Asiakas itsekin voi palvelupisteestä käsin kysyä tarkennuksia ja ohjeita suoraan apteekilta; yksityiseen puhelinneuvotteluun on Lähikeskuksessa käytettävänä suljettava tila. Itsestään selvää on, että kaikilla asiakkaan lääketietojen käsittelijöillä on samanlainen vaitiolovelvollisuus kuin lääkäreillä ja sairaanhoitajilla.
Työosuuskunta Otavan omistaman Lähipalvelukeskuksen henkilökunta eli vastuuhenkilö Pipa Jartti-Konnas ja Hanne Leiskamo ovat saaneet itsehoitolääkkeiden myyntiin tarvittavan opastuksen.
Apteekin palvelupisteen saamiseksi kerättiin Otavassa kuluneen kesän aikana 1760 allekirjoitusta.
Lähipalvelukeskuksessa aiemmin toiminut lääkekaappisysteemi jouduttiin kuusi vuotta sitten lopettamaan apteekkilakien muutosten takia ja vastuullisen mikkeliläisen apteekkarin jäädessä samanaikaisesti eläkkeelle.
Otava-Seuran aloitteesta teki Lähipalvelukeskus kevättalvella 2015 apteekkari Ritva Kerviselle  Apteekki Stellaan tiedustelun palvelupisteen avaamisen mahdollisuudesta, ja lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimealle asiasta laadittu hakemus sai myönteisen päätöksen kesäkuussa eli Apteekki Stellalle annettiin Otavassa palvelupistelupa.

 

Otava-Seura ry.

Puheenjohtaja:
Juhani Manninen
Pääskyniementie 38
50670 Otava
040 550 0883 jussi.manninen@surffi.fi