Aluejohtokunta – siis mikä?

Otavalaiset ovat olleet hämmentävän hiljaa saatuaan tiedon, että tänne ollaan saamassa „Otavan suunnan aluejohtokunta“. Onkohan syynä se, että tämmöistä kummajaista ei ole meillä koskaan ollut  eikä siis myöskään käsitystä siitä, mitä se oikeastaan tarkoittaa.

Netistä löytyy hakemalla tietoa:

  • Aluejohtokunnan tehtävänä on kehittää ja valvoa asukkaiden hyvinvointia, tukea ja edistää alueen kehittämishankkeita sekä edistää paikallista toimintaa ja kulttuuria.
  • Aluejohtokunta päättää kaupungin talousarviossa sille varattujen rahojen käytöstä. Johtokunnalta voi hakea yleis- tai kohdeavustusta sellaiseen toimintaan, joka ei kuulu Mikkelin kaupungin muun avustustoiminnan piiriin, ja se myönnetään vain rekisteröidylle yhdistykselle, ei yritystoimintaan tai yksityishenkilöiden tukemiseen.
  • Aluejohtokuntaan kaupunki määrää 7 paikkakunnalla asuvaa henkilöä. 

Hyvänä esimerkkinä aluejohtokunnan aktiivisesta toiminnasta on Haukivuori, jossa aluejohtokunnan strategiasta on nettisivuilla esillä paikkakunnan koko kirjo (kannattaa lukea!). Ensi keskiviikkona 16.11. tulee Haukivuoren aluejohtokunnan puheenjohtaja kauppaneuvos Leo Laukkanen kertomaan, mitä meillä otavalaisilla on odotettavissa aluejohtokunnan aloitettua. Erikoisen tärkeää on, että Otavan yhdistykset jo nyt tulevat hakemaan tietoa ja pohtimaan, miten ne voisivat hyödyntää aluejohtokuntaa tulevaisuudessa.

 

Siis keskiviikkona 16.11. klo 18 Huvikumpuun!